Maandelijks organiseren we info-avonden en workshops over zeer uiteenlopende thema’s. U vindt de kalender hier,  in onze nieuwsbrief, op onze schermen en in de apotheek.

Eerstvolgende activiteiten :

2022 :

Maandag 30 oktober 13.30u : EET u voldoende, KAN u voldoende eten ? Verminderde eetlust ? Bijvoeding wordt voornamelijk gebruikt om iemand met extra noden terug aan te sterken vb. kankerpatiënten, verzwakte mensen, mensen met wonden, ook jonge mensen kunnen nood hebben aan bijvoeding … Bijvoeding is medische voeding, veelal kant-en-klaar, die verrijkt is met energie en/of eiwitten. Deze voeding kan gebruikt worden als supplement naast de huidige voeding. Info en proeverij van drankjes en pudding/desserts in de ontmoetingszaal residentie BOTANIC, Molenheide 58

Donderdag 6 oktober 19.30 u : GEZOND ETEN ? Hoe begin ik eraan ? Gezond leven? Dat is het streefdoel van velen. Gezonde voeding speelt daarbij een heel belangrijke rol. Diëtiste Sofie Vermeir bespreekt de belangrijkste aandachtspunten en geeft tips om hiermee in het dagelijks leven aan de slag te gaan.

Dinsdag 26 april 19.30 u : Kat en hond gezond ! “Parasieten bij huisdieren wurmen zich echt overal tussen …” Wij nodigen u graag uit voor een unieke avond speciaal voor huisdiereigenaars! Bij een hapje en een drankje willen we u graag onderdompelen in de wereld van de wormen en u met praktische tips wegwijs maken in het wat, waarom en hoe van het ontwormen van huisdieren. Want een goede ontworming is niet enkel belangrijk voor onze viervoeters, maar ook voor ons gezin …

Dinsdag 15 maart 19.30 u : “Van roze wolk naar broze wolk” Op sociale media en tv lijken zwangere en pas bevallen mama’s vaak zó zorgeloos en gelukkig. Maar wat als jouw wolk niet roze, maar lichtgrijs of zelfs gitzwart kleurt? Hoe ga je om met babyblues en wat als die neerslachtige gevoelens stilaan omslaan tot een postnatale depressie? In normale tijden lijdt tien tot twintig procent van de (toekomstige) mama’s, aan psychische problemen, zoals angstgevoelens en depressie. Volgens de studie van de KU Leuven steeg dat aantal tijdens de eerste lockdown in maart naar een op de twee. Shanti Van Genechten geeft tekst en uitleg en biedt hulp.

Dinsdag 25 januari  19.30 u : De info-avond “Detox na de feestdagen, zin of onzin ?” ivm gezonder eten wordt wegens de hoge corona-incidentie uitgesteld en verplaatst naar een later nog te bepalen datum.

       

Voor de info-avonden en workshops vragen wij u zich in te schrijven :

    Info-avonden & workshops 2021

    Terug naar overzicht