Wat is een sneltest ? UPDATE

Sinds 12 juli is het mogelijk een snelle antigeentest te laten uitvoeren in onze apotheek; Bij een snelle antigeentest krijg je een wattenstaafje diep in je neus , net als bij een PCR-test. Er wordt gezocht naar sporen van het virus, van COVID-19. Het grote verschil is wat daarna gebeurt. Bij een klassieke PCR-test gebeurt de analyse altijd in een laboratorium, bij een antigeentest niét. Een antigeentest is goedkoper en sneller maar minder gevoelig dan een PCR test.

Wij testen

  1. Personen die Covid Safe ticket nodig hebben (reizigers, evenementen, restaurant, fitness…)
  2. Terugkerende reizigers (op basis van PLF formulier – 2 testen dag 1 & dag 7)
  3. Personen met covid-19 symptomen ouder dan 6 jaar met max. 5 dagen symptomen. Door het invullen van de vragenlijst op https://sat.info-coronavirus.be/nl/formulier/sat kan je nagaan of het zinvol is om je te laten testen. Indien ja, zal u een testcode (CPTC code) kunnen aanvragen.
  4. Personen die een positieve zelftest hebben afgelegd, kunnen voortaan via een online formulier “formulier positieve zelftest” een CTPC-code aanvragen voor de uitvoering van een sneltest of PCR-test om dat resultaat te bevestigen. Indien u geen symptomen heeft, wordt een PCR-test aanbevolen. Indien u wel symptomen heeft, wordt een snelle antigeentest aanbevolen bij de apotheker voor meteen resultaat. Indien de patiënt jonger is dan 6 jaar, u risico loopt op ernstige ziekte door corona of een herstelcertificaat wenst, wordt u geadviseerd een PCR-test te laten uitvoeren.

Een attest voor werk / school na een positieve antigeentest, kan u opvragen via www.mijngezondheid.be of www.cozo.be . Indien dit niet volstaat voor uw werkgever, gelieve uw huisarts te contacteren.

Wat kost deze test ?

1. Covid Safe ticket : € 29,95

2, 3 &4 : Terugkerende reizigers, symptomatische personen of personen met positieve zelftest met CTPC code : terugbetaald.

Resultaat : Na 15 minuten weet je het resultaat. Binnen de 4 uur kan je het certificaat raadplegen op uw CovidSafe BE app of via mijngezondheid.be

Praktisch : Wij testen enkel op afspraak : 038866925. Breng je identiteitskaart en ev. CTPC code mee

Wat is een zelftest ?

Een zelftest is zoals het woord uitdrukt een sneltest die jezelf uitvoert. Met deze testen kunnen mensen bij zichzelf thuis een test afnemen om te kijken of zij besmet zijn met het coronavirus. De uitslag volgt na een kwartier. Deze laagdrempelige en gebruiksvriendelijke manier van testen is bedoeld om preventief te testen. Bijvoorbeeld als mensen naar school of werk moeten of op bezoek gaan bij iemand met een risico om ernstig ziek te worden van het virus.

Hoe een zelftest gebruiken : druk hier voor filmpje

Terug naar overzicht