Wat is een sneltest ? UPDATE

Een snelle antigeentest kan u laten uitvoeren in onze apotheek; Bij een snelle antigeentest krijg je een wattenstaafje diep in je neus , net als bij een PCR-test. Er wordt gezocht naar sporen van het virus, van COVID-19. Het grote verschil is wat daarna gebeurt. Bij een klassieke PCR-test gebeurt de analyse altijd in een laboratorium, bij een antigeentest niét. Een antigeentest is goedkoper en sneller maar minder gevoelig dan een PCR test.

Wij testen

  1. Personen met covid-19 symptomen ouder dan 6 jaar met max. 5 dagen symptomen. Door het invullen van de vragenlijst op https://sat.info-coronavirus.be/nl/formulier/sat kan je nagaan of het zinvol is om je te laten testen.
  2. Personen die een positieve zelftest hebben afgelegd, kunnen deze laten bevestigen door een snelle antigeentest bij de apotheker . (Het is niet meer mogelijk een CTPC code aan te vragen voor een terugbetaalde antigeentest).

Een attest voor werk / school na een positieve antigeentest, kan u opvragen via www.mijngezondheid.be of www.cozo.be . Indien dit niet volstaat voor uw werkgever, gelieve uw huisarts te contacteren.

Wat kost deze test ?  € 24,95

Resultaat : Na 15 minuten weet je het resultaat. Binnen de 4 uur kan je het certificaat raadplegen op uw CovidSafe BE app of via “mijngezondheid.be”. Een herstelcertificaat verschijnt op dag 12 na testname.

Praktisch : Wij testen enkel op afspraak : 038866925. Breng je identiteitskaart mee.

Wat is een zelftest ?

Een zelftest is zoals het woord uitdrukt een sneltest die jezelf uitvoert. Met deze testen kunnen mensen bij zichzelf thuis een test afnemen om te kijken of zij besmet zijn met het coronavirus en/of andere virussen. De uitslag volgt na een kwartier. Deze laagdrempelige en gebruiksvriendelijke manier van testen is bedoeld om preventief te testen. Bijvoorbeeld als mensen naar school of werk moeten of op bezoek gaan bij iemand met een risico om ernstig ziek te worden van het virus.

Op dit ogenblik zijn er 2 soorten zelftesten beschikbaar :

  • covid-19 test
  • combitest : covid-19 & influenza A/B (griep) & RSV (respiratory syncytial virus-luchtweginfectie)

Hoe deze zelftesten gebruiken : druk hier voor filmpje

Terug naar overzicht