Tournée Minerale

Februari = alcoholvrije maand. Dit is de opzet van de campagne Tournée Minérale. Het is een aanrader om mee te doen ook als je maar af en toe een glas bier of wijn aan de lippen zet. Alcohol heeft namelijk een impact op je lichaam : een verhoogd risico op gezondheidsproblemen, gaande van leverstoornissen, kanker, hartproblemen en hersenbloedingen en ….verslaving.

Zelfs wie ‘met mate’ drinkt, kan voordelen ervaren van een maandje alcoholvrij. Moeilijk te geloven? Daarom lieten we het onderzoeken. 9 op 10 deelnemers van vorig jaar ondervond minstens één van onderstaande voordelen.

Meer energie

Alcohol werkt verdovend en maakt je suf. Alcohol afbreken vergt ook heel wat van je lichaam. Door geen alcohol te drinken, geef je je lever een rustpauze. Al snel voel je je lekkerder in je vel. Tournée Minérale helpt je dus concentreren, aandacht vasthouden, beter presteren en inspanningen volhouden. Indrukwekkend, niet?

Slaap beter

Een glas alcohol als slaapmutsje? Het lijkt te werken, maar er zit een addertje onder het gras… Je slaapt sneller in, maar voorts zorgt alcohol voor een slechtere, oppervlakkigere nachtrust. Bij regelmatig drinken vermindert of verdwijnt het inslaapeffect zelfs. In de plaats krijg je een onrustige en kortere slaap. Het is dus goed mogelijk dat je in een alcoholvrije periode dieper en vaster slaapt.

Spaar geld uit

Wijn, cava, gin… Alcohol is duur! In 2014 gaf het gemiddeld Belgisch gezin 462 euro uit aan alcoholische dranken. Met wat je minder uitgeeft aan alcohol kan je onbekende alcoholvrije drankjes ontdekken, jezelf een gezonde verwennerij gunnen, een uitstapje meepikken of nog meer leuks.

Gezond gewicht

Wie ‘gewicht’ zegt, denkt aan ‘eten’. Maar niet iedereen beseft dat ook alcohol zich laat voelen op de weegschaal. Alcoholische dranken hebben geen enkele voedingswaarde. Toch heeft de stof alcohol een invloed op je gewicht. Daarbovenop bevat zo goed als alle drank ook nog eens heel wat suiker. Bewust met alcohol omgaan helpt je dus werken aan een gezond gewicht.

Laat je huid stralen

Raar maar waar: alcohol droogt je uit. Je huid, het grootste orgaan van je lichaam, is daar niet zo gelukkig mee. Ben je uitgedroogd, dan ga je er dof uitzien en komen er rimpels tevoorschijn. Maar als je genoeg water drinkt, gaat je huid stralen!

Geen kater, meer tijd

Het overkomt velen en sommigen meer dan hen lief is. Het ellendige gevoel van een kater is één ding. Maar hoe vaak ben je een hap uit je weekend kwijt aan wachten tot dat venijnig beestje je eindelijk met rust laat? Beeld je eens in wat voor leuks je in die tijd zoal kan doen!

Alcohol = ongezond

Lang verhaal kort: alcohol is gewoon ongezond. Het risico op katers en gênante of ongemakkelijke avonden kent iedereen, maar er zijn ook risico’s op lange termijn, zoals verslaving, leverziekten of kanker. Een alcoholpauze inlassen en werken aan je alcoholgebruik in het algemeen, is dus werken aan je gezondheid. En Tournée Minérale is een goede manier om dat te doen! Uit universitair onderzoek blijkt zelfs dat de deelnemers van onze vorige Tournée, ook nà de campagne minder dronken dan voordien.

Bonus

En als bonus hou je extra centen in je portefeuille. Want als je erover nadenkt, is bier, wijn en sterkedrank ontzettend duur. Zeker in vergelijking met water, fruitsap of frisdrank. Ideaal om jezelf eens mee te trakteren op een leuk uitje tijdens Tournée Minerale, toch?

bron : www.tourneeminerale.be